Logga in på medlemssidorna!

 

 

 

 

2
Jul
måndag den 2 juli
kl 10-11, efter kl 11 serveras lunchmacka
Högskolan B23
Visby
SKR
almedalen_sem1_.jpg

Almedalen: Kan vi visa blåtiror?

Skriv utSkriv ut

Att skildra våldet mot kvinnor genom personliga berättelser

Samtal och utställning

Cause of Death: Woman, SKR:s journalistiska granskning av det globala våldet mot kvinnor, presenteras & diskuteras.

Johanna Palmström, journalist och chefredaktör för tidskriften Bang, leder ett samtal mellan Kerstin Weigl (Aftonbladet) och Carina Ohlsson (SKR) om etik, säkerhet och att synliggöra strukturer i ett material som bygger på personliga berättelser och närgångna foton.

Vi visar också projektets DIY-fotoutställning som finns att ladda ned på www.causeofdeathwoman.com. Utställningen innehåller ett urval av Linda Forsells starka bildmaterial och du kan enkelt själv ladda ned, skriva ut och sätta upp den på din arbetsplats eller möteslokal.

Om Cause of Death: Woman
Cause of Death: Woman är en unik journalistisk granskning av våld mot kvinnor i världen. Mellan 2010 och 2012 undersökte journalisterna Karin Alfredsson och Kerstin Weigl och bildjournalisten Linda Forsell situationen i tio länder på uppdrag av SKR.

Projektet resulterade i hemsidan www.causeofdeathwoman.com där du finner omkring 150 reportage från USA, Ryssland, Pakistan, Mexiko, Sverige, Egypten, Kongo, Spanien, Sydafrika och Brasilien. På hemsidan möter du överlevare, förändrare och de som dödats för att de är kvinnor.

Skriv ny kommentar